Назад до Дамски Дрехи

Дамски Рокли

Роклята винаги е била най-популярната дамска дреха. Претърпяла много промени и изменения в кройката, дължината и материите, тя и днес е най-популярния вид облекло и неизменна част от женския гардероб. В света на модата дамските рокли са доста разнообразни, по своя стил, форма, дължина и материя. Те се различават и по своето предназначение, съобразени са със сезона, възрастовата категория на жените и още много други. Независимо дали за летни рокли или зимни рокли, те са най-популярната тема и най-голямото вдъхновение за дизайнерите по целия свят, когато създават новите си шедьоври. Модата се променя и е непредсказуема, но е факт, че роклята си остава основния символ на женствеността.

Филтри
479 Продукта
Най-продавани
По уместностНай-новиНай-продаваниАзбучно A → ЯАзбучно Я → АЦена 0 → 9Цена 9 → 0
Подреди по:
На страница по:

ДАМСКИ РОКЛИ

Роклята винаги е била най-популярната дамска дреха. Претърпяла много промени и изменения в кройката, дължината и материите, тя и днес е най-популярният вид облекло и неизменна част от женския гардероб. В света на модата дамските рокли могат да бъдат доста разнообразни по своя стил, форма, дължина и материя, включително без еластичност или без определени характеристики. Те се различават и по своето предназначение, съобразени са със сезона, възрастовата категория на жените и още много други. Независимо дали става въпрос за летни рокли или зимни рокли, те са най-популярната тема и най-голямото вдъхновение за дизайнерите по целия свят, когато създават новите си шедьоври. Модата се променя и е непредсказуема, но е факт, че роклята си остава основният символ на женствеността.

История на дамските рокли

През годините дамските рокли са претърпели много промени. Всяка епоха е добавяла своя собствен стил и кройка към тази вечна дреха. Например, в началото на 20-ти век роклите са били дълги и обемни рокли, докато през 60-те години на миналия век са станали много по-къси и модерни. Модните тенденции винаги са оказвали влияние върху дължината, материала и кройката на дамските рокли.

Видове дамски рокли

  • Ежедневни рокли: Ежедневните рокли са идеални за различни поводи и активности. Сред тях са роклите тип риза, които са удобни и стилни, и роклите тип тениска, които са подходящи за разходка или плаж. Една рокля тип риза може да бъде съчетана с различни аксесоари и обувки и може да се носи както на работа, така и на неформални събития, което я прави изключително универсална.
  • Официални рокли: Официалните рокли включват дълги рокли, коктейлни рокли и вечерни рокли. Тези рокли са предназначени за специални поводи и обикновено са изработени от по-луксозни материи.
  • Елегантни рокли: Елегантните рокли могат да бъдат къси, рокли по тялото или разкроени. Те са идеални за вечерни излизания или по-официални събития.
  • Бизнес рокли: Бизнес роклите обикновено са със средна дължина и са подходящи за работна среда. Те съчетават стил и професионализъм.
  • Дълги рокли: Дългите рокли могат да бъдат ежедневни или официални. Те са подходящи както за града, така и за плажа или край басейна. Включват различни типове и стилове като “молив” рокли, “русалка” рокли, “еластични” рокли, “А-силует” рокли, “принцеса” рокли и “babydoll” рокли.
  • Къси рокли: Късите рокли се появяват за първи път през 1965 година и днес са много по-къси и много по-малко скандални. Те са чудесен начин да привлечете вниманието и да покажете тялото си.
  • Дамски летни рокли: Летните рокли са леки и удобни, изработени от материали като памук и лен. Популярни са в ярки цветове и весели принтове.
  • Дамски зимни рокли: Зимните рокли предлагат топлина и стил. Те са изработени от по-плътни материи и често имат дълги ръкави. Примери за такива са дамските зимни рокли с дълъг ръкав и дамските вълнени рокли.
  • Спортно-елегантни рокли
  • Дамски вечерни рокли: Вечерните рокли са символ на елегантност и изтънченост. Те могат да бъдат дълги или къси и са идеални за официални събития.
  • Дамски рокли за възрастни жени: Роклите за възрастни жени съчетават стил и комфорт. Те обикновено са с по-специални кройки и материи, които осигуряват удобство.
  • Дамски рокли за бременни: Роклите за бременни са създадени с внимание към комфорта и красотата. Те имат специални кройки, които осигуряват удобство на бъдещите майки.

Как да изберете правилната дамска рокля

Когато става въпрос за избор на рокля, опциите се свеждат до много фактори, на които трябва да се обърне внимание. Онлайн пазаруването предлага удобство и разнообразие от дамски рокли, като ви дава възможност да избирате от различни стилове, материали и цветове за всякакви поводи. Някои рокли подхождат на определени типове тяло, но от значение разбира се са предназначението, сезона и събитието, за което тя ви е необходима. При всички случаи е важно да изберете рокля, която идеално подчертава фигурата, като вземете предвид някои характеристики на физиката си. Така например на момичетата с по-едри бедра отива рокля с А-силует, на жените с широки рамене се препоръчва да изберат рокля-балон или такава с V-образно деколте. Дължината и кройката на роклята също трябва да бъде подбрана така, че да прикрива дефектите на тялото и да подчертава красивите му форми.

Защо да закупите онлайн от Exclusive Jeans?

Exclusive Jeans е водещ онлайн магазин, специализиран в предоставянето на висококачествени дамски рокли, подходящи за всякакъв повод. С богатия си асортимент от стилове, размери и цветове, той предлага нещо за всеки. Независимо дали търсите ежедневна рокля, официална рокля или рокля за специален повод, Exclusive Jeans има всичко необходимо, за да завърши вашия стил.

Една от основните причини да изберете Exclusive Jeans е нашето изключително качество. Всички наши продукти са изработени от първокласни материали, гарантиращи дълготрайност и издръжливост. Освен това дизайнерите, с които партнираме непрекъснато работят върху създаването на нови модели, които са в крак с последните модни тенденции.

Освен качеството, друг важен фактор е удобството, което Exclusive Jeans предлага. С нашия удобен за потребителя уебсайт можете лесно да навигирате и да намерите точно това, което търсите. Също така предлагаме бърза доставка и отлично обслужване на клиентите, за да гарантираме, че ще останете доволни от покупките си.

Отзиви от клиенти (400+)

Виж всички
ДБ Доброслава Бояджиева
СМ Силвия Методиева

Дамите, които се свързват за потвърждение на поръчката, са винаги много вежливи, не бързат да затворят телефона и отговарят на зададен въпрос с разбиране! Поръчката ми идва винаги на следващия ден след позвъняване от служител.

Дънки Count On Me, Син Цвят S
Дънки Count On Me, Син Цвят S Закупен

Дънките абсолютно отговарят на образа от снимката. Платът е мек. Панталонът е с модерен дизайн и е много удобен.

Е Елизабет Павлова

Чудесно качество и бързо обслужване. Много красиви продукти. Само ако имаше и малки размери от някои рокли, които са в един универсален размер, щеше да е супер!

Рокля All The Time, Микс Цвят One size
Закупен
НЙ Надя Йорданова
РЧ Росица Чифутова
loading...